Werkwijze

 1. Neem contact met ons op,
 2. Binnen 5 werkdagen vind de scan opname plaats,
 3. Bereid je voor op de scan, maak uw woning, bedrijfsruimte op project presentatie klaar,
 4. De 3D scan wordt door een van onze professionals uitgevoerd,
 5. Verwerking van de 3D scan naar een 3D model,
 6. 3D tour en dollhouse  binnen 3 werkdagen gereed voor gebruik.

1. Afspraak maken

Kom met ons in contact, dit kan o.a. via het contactformulier of telefonisch, we bespreken met u de 3D scan mogelijkheden en plannen direct een afspraak in.

U kunt ook een offerte aanvragen, hiervoor hebben we wel aanvullende gegevens van u nodig;

 • Aantal m² van de woning, bedrijfsruimte of project,
 • Aantal verdiepingen of bouwlagen,
 • Adres gegevens.

 

Indien gewenst kunnen we vooraf bij u langs komen om de werkwijze en bijzonderheden te bespreken.

2. Voorbereiding

Over het algemeen geldt een goede voorbereiding is het halve werk, dat is bij het 3D scannen ook het geval, de 3D camera ziet elk detail.  Het is van belang dat de woning, bedrijfsruimte of project presenteer klaar is, zoals bijvoorbeeld tijdens een open (kijk)dag. Het verplaatsen van inrichtingselementen kan fouten veroorzaken.

De juiste routing tijdens het scannen is van belang, hier nemen we samen met u dan ook de tijd voor, alleen zo komt uw woning, bedrijfsruimte of project perfect in beeld. Kleine ruimtes zoals een toilet en kasten worden niet meegenomen tijdens het scannen.

In tegenstelling tot traditionele fotografie, is het niet mogelijk om de 3D scanbeelden tijdens of na het scannen te bewerken met bijvoorbeeld Photoshop. Het blurren (vervagen of onzichtbaar maken) van bijvoorbeeld persoonlijke foto’s is wel mogelijk.

 

3. Scannen

Nadat we alles voorbereid hebben en de ruimtes gereed zijn om te scannen, gaat onze specialist over tot het scannen van de woning, bedrijfsruimte of project. Dit doen we met de geavanceerde PRO 2 3D camera van Matterport die elke ruimte driedimensionaal vast legt.

Om er voor te zorgen dat elk detail goed in beeld komt scannen we de ruimte om de 1,5 tot 2,5mtr

De aansturing van de 3D camera vindt plaats via een Ipad waarop de scans zichtbaar worden, zo kunnen we direct zien of deze bruikbaar is voor het 3D model.

Het aantal scans dat we maken is afhankelijk van de grote en duurt één tot meerdere uren, we streven naar ca. 100m² per uur, soms gaat het sneller maar het komt geregeld voor dat we extra tijd nodig hebben. 

4. Verwerken

Nadat de gehele woning, bedrijfsruimte of uw project gescand is gaan we de 3D scans controleren en brengen we diverse markeringen in het 3D model aan ter verbetering van het eind resultaat. Het verwerken van de 3D scan naar een 3D doll-house en 3D tour vindt plaats bij Matterport en wordt (onder normale omstandigheden) binnen 24uur verwerkt. Eventueel kunnen diverse nabewerkingen uitvoeren zoals het toevoegen van labels, Mattertags, genereren van digitale foto’s, 360 graden foto en een Highlight reel.

5. Eindproduct

Nadat alle (na)bewerkingen zijn uitgevoerd is het product gereed voor gebruik. Het eindproduct wordt u aangeboden in een link waarmee het doll-house 3D tour te zien is.

Met de embedded link kunt u de 3D tour in uw eigen site opnemen, daarnaast ontvangt u een url link die gedeeld kan worden op social media. Ook kan de 3D tour gekoppeld worden aan Google streetview. Geen gedoe met ingewikkelde hostingprocedures.

Enkele handige tips die u zelf kunt doen voorafgaand aan onze komst:

 • Zet alle sfeerverlichting aan en vervang eventuele lampen die defect zijn,
 • Open alle gordijnen en zonweringen in huis,
 • Ruim alle kleine items in huis op, zorg voor een opgeruimd geheel,
 • Zet de tv uit, de radio mag aan blijven, we nemen immers geen geluid op tijdens het scannen,
 • Orden de thuiswerkplek zoals PC en bureau,
 • Haal zo veel als nodig/wenselijk persoonlijke foto’s en/of andere waardevolle voorwerpen weg die u niet openbaar wilt maken,
 • Zorg er voor dat u uw huisdieren verplaatst tijdens het scannen, dit geldt ook voor de honden-, kattenmanden, voer- en drink bakken en speeltjes e.d..
 • Een opgeruimde keuken zorgt voor een rustig beeld, haal alle losse apparatuur, afwas, vuile hand- en theedoeken tijdelijk weg,
 • Zorg dat de bedden mooi en strak opgemaakt zijn, 
 • Berg zoveel mogelijk kinderspeelgoed op, zodat het een opgeruimd beeld geeft.
 • Ruim de badkamer op, verwijder tandenborstels e.d., plaats een luxe parfum of deodorant op de wastafel. Hang een of twee luxe badhanddoeken op.