Vraag en antwoord

Vragen?

Wij hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Je kunt altijd mailen naar info@3D-view.nlbellen mag natuurlijk ook op 06-14364303.

Als u de opname wilt verplaatsen of annuleren kunt u dit doen door naar ons te mailen op info@3d-view.nl

Tot 48uur voorafgaand aan de afspraak is annuleren of verplaatsen kosteloos. Wanneer een afspraak binnen 48uur wordt geannuleerd of verplaatst brengen wij € 50,- exclusief B.T.W. in rekening.

Het kan voorkomen dat u niet aanwezig bent of kunt zijn op de afspraak. Wij kunnen de sleutels van uw pand dan op een locatie ophalen die u aangeeft. (max. reistijd 15 minuten)

Nee, medewerkers van 3D-view zullen niet de woning opruimen of stijlen. Wel kijken we samen met u naar details voor een mooi en compleet eindresultaat. Uw aanwezigheid is gewenst om op onze aanwijzing e.e.a. zelf te kunnen stijlen of om eventuele vragen te beantwoorden. Wij verplaatsen namelijk geen spullen zonder goedkeuring van u als eigenaar.

Standaard is 3 maanden hosting in de prijs opgenomen, tenzij we met u anders zijn overeengekomen. Na 3 maanden stopt de hosting automatisch en wordt de data gearchiveerd. Wilt u verlengen kan dat natuurlijk, dan betaald u €. 35,00 excl. B.T.W. per jaar.

De 3D camera ziet alles zoals dat zichtbaar is voor iemand die door uw woning of kantoor voortbeweegt. De ruimtes dienen netjes en opgeruimd te zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens een open (kijk)dag.

In tegenstelling tot traditionele fotografie, is het niet mogelijk om de 3D scanbeelden na te bewerken met bijvoorbeeld Photoshop. Het blurren (vervagen of onzichtbaar maken) van bijvoorbeeld persoonlijke foto’s is wel mogelijk maar geniet niet de voorkeur. Indien je niet wenst dat er persoonlijke items op beeld komen, gelieve deze voor de afspraak weg te halen.

Ons advies is om met zo min mogelijk personen aanwezig te zijn tijdens het scannen. Het is niet wenselijk dat iemand in het beeld zichtbaar is. Mogelijk is hierdoor een gedeelte van de 3D scan niet meer bruikbaar.

Enkele handige tips die u zelf kunt doen voorafgaand aan onze komst:

 • Zet alle sfeerverlichting aan en vervang eventuele lampen die defect zijn,
 • Open alle gordijnen en zonweringen in huis,
 • Ruim alle kleine items in huis op, zorg voor een opgeruimd geheel,
 • Zet de tv uit, de radio mag aan blijven, we nemen immers geen geluid op tijdens het scannen,
 • Orden de thuiswerkplek zoals PC en bureau,
 • Haal zoveel als nodig/wenselijk persoonlijke foto’s en/of andere waardevolle voorwerpen weg die u niet openbaar wilt maken,
 • Zorg er voor dat u uw huisdieren verplaatst tijdens het scannen, dit geldt ook voor de honden-, kattenmanden, voer- en drinkbakken en speeltjes e.d.,
 • Een opgeruimde keuken zorgt voor een rustig beeld, haal alle losse apparatuur, afwas, vuile hand- en theedoeken tijdelijk weg,
 • Zorg dat de bedden mooi en strak opgemaakt zijn,
 • Berg zoveel mogelijk kinderspeelgoed op, zodat het een opgeruimd beeld geeft.
 • Ruim de badkamer op, verwijder tandenborstels e.d., plaats een luxe parfum of deodorant op de wastafel. Hang één of twee luxe badhanddoeken op.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is dit mogelijk, maar het is niet eenvoudig. Het directe zonlicht beïnvloed de werking van de infrarood sensoren. Het scannen van buitenruimtes kan dan het beste tijdens (licht) bewolkte weersomstandigheden plaats vinden.

Ja dit is mogelijk, hiervoor dient u wel de iOS app “Matterport 3D Showcase” te downloaden op uw device. Hierin kunt u offline uw 3D rondleiding bekijken.

Ja dit is mogelijk, we bespreken graag met u de mogelijkheden en uw wensen.

Onze vaste klanten welke meerdere 3D rondleidingen op jaarbasis afnemen bieden wij (indien beschikbaar) deze mogelijkheid. Hiermee kunt u zelf kleine aanpassingen doorvoeren zonder dat u eerst met ons contact op moet nemen.

Nee dit is niet mogelijk.

Het toevoegen van labels en mattertags is wel mogelijk.

Dit is mede afhankelijk van omvang van de woning, bedrijfsruimte of het project. Per 100m² zijn we ongeveer 1uur bezig, soms gaat het sneller maar het komt geregeld voor dat we extra tijd nodig hebben.

Nadat het 3D scannen gereed is kan het geüpload worden. Normaal gesproken ontvangen we binnen 24uur het 3D model . Afhankelijk van de opdracht kunnen we vervolgens diverse nabewerkingen uitvoeren. De oplevertijd verschilt per opdracht, we streven naar een oplevertermijn van maximaal 3 werkdagen.

Ja er zijn verschillende mogelijkheden, o.a. de highlight reel is hiervoor geschikt.